Finnish Greyhound Derby, VIRPINIEMI, 3. - 10.7.2010

 
 

 
 

Uutiset 2010

10.7.2010 Derby finaalipäivä huipentuu

Kisahuipennuksessa neljä kovaa finaalia; Pro Dealers Finnish Greyhound Derby A-finaali, Pipelife Finnish Greyhound Derby B-finaali, Fortunate Son Veteraani finaali sekä Hesburger Sprint finaali. Käsiohjelma (pdf)

Pro Dealers Finnish Greyhound Derby finaali 2010 10.9. klo 14


Vedonlyöntivihjeet ja kisaennakot Veikkaus-sivulta

Päivän finaalien kopit:

Finnish Greyhound Derby A-finaali
1. Lips
2. Little bit of Pixie
3. Boreas
4. Kaikias
5. Capes Francine
6. Daddy Longlegs

Boreas hallitsi välieräiltaa Virpiniemessä

Pro Dealers Finnish Greyhound Derbyn välierät juostiin todella hienossa kesä illassa Virpiniemen Greyhound Stadionilla. Suurin ennakko suosikki Boreas iski todellisen mahtiajan tauluun ja on eittämättä tulevan finaalin suurin suosikki, niin mahtavaa on tämän kotiradallaan juoksevan uroksen meno ollut alku- ja välierissä. Kovin haastaja tuntuu edelleen oplevan sen veli Kaikias, joka oli niin ikään vakuuttava omassa välierässään. Tiistai illan suurin yllätys oli Virpiniemen valtiaan Eijas Choicen putoaminen B- finaalin, tämä jälleen kerran osoitti kuinka pienestä kaikki on kiinni greyhound racingissä. Jarjestävän kerhon Virpiniemen Greyhound Urheilijoiden osalta ilta oli todella mahtava, kerhon koirien rynniessä sankoin joukoin Suomen suurimman kisan finaaliin. Myös kisaorganisaatio ansaitsee edelleen ison kunnian todella hyvässä kunnossa olevasta radasta. Tästä on hyvä jatkaa kohti lauantai suurta huipennusta ja alkaa jo miettimään millaisia rivejä kukin laittaa lauantaina supertriplaan, finaalihan on veikkauksen supertripla 1 kohde. Vihjeitä ja taustoja sitten huomenna,

Largov

Välieräpäivän lähdöt

6.7.2010 juostaa kaksi Derby välierälähtöä Käsiohjelma (pdf)

Derby välierälähdöt

1.Lupus
2.Lil´Pit of Pixie
3.Boreas
4.Cape´sRoy Batty
5 Daddy Longlegs
6. Bobbie Burns

1. Eija´s Choice
2. Lips
3. Kaikias
4. Cape´s Brisly
5. Spitfire
6. Cape´s Francine

Vanhoja konkareita ja uusia yllättäjiä

Derby-viikko aloitettiin Virpiniemessä helteisessä säässä. Ennakkosuosikit pitivät pintansa, mutta myös useampi yllättäjä juoksi ansaitun paikan tiistain välieriin. Tulokset kokonaisuudessaan tulospörssissä.

3.7.2010 Alkueräpäivän lähdöt

3.7.2010 Alkueräpäivänä juostaan 8 lähtöä, derby alkueriä on neljä. Käsiohjelma (pdf)

Uutiset 2009

Finalistien tunnelmat ennen suurta finaali-päivää

Onnittelut vielä kerran Johnny Wasille, ja muille finalisteille, te teitte tästä mahtavan kisan. Kiitokset myös kaikille derbyyn osallistuneille. Toivottavasti näemme Johnny Wasin puolustamassa Derby voittoa Virpinimessä 2010, ja monet muut kovat menijät. Omasta puolestani kiitokset kaikille kilpailuttajille, Turun kerhon toimihenkilöille, Sami Sundströmille veikkaukseen, Edi Pejcicille, nettitiimiin Sanna ja Antti Kokolle ja tietenkin Aptus & Royl Canin. Annetaan voittajan nauttia menestyksestä pari päivää ja tehdään sit jälkitunnelma haastattelu.

Tervetuloa Pohjoiseen ensi kesänä!

Largov

Finalistien tunnelmat ennen suurta finaali-päivää

Finalistien treenarit/omistajat vastasivat seuraaviin kysymyksiin:

Millaisin odotuksiin finaaliin?
Kuka on kovin suosikki, jos omaa koiraasi ei lasketa?
Finaalin tulosveikkaus?


1. Johny Was ja Tuija & Esa Wasenius

Suurella jännityksellä odotamme finaalipäivää. Finaaliin pääsy jo itsessään oli aivan mahtava saavutus meidän Rymyltä (Johnny Was). Nuorukaiselle Derbyn välierä oli vasta kuudes kisastartti koejuoksut mukaan lukien, joten finaali on uusi hieno kokemus sekä Rymylle että meille omistajille.

Nuori sälli Zefyros, joka tulee kovasta suvusta ;)

Nappisuorituksella Zefyros on voittaja. Eijas Choice on myös vakuuttava, kokemus tuo varmuutta. Emme kyllä usko että Rymykään on vielä parhaintansa näyttänyt. Oikeasti kuka tahansa finalisteista voi voittaa, kilpailun kulku on aina niin ennalta-arvaamatonta. Haluammekin toivottaa kaikille kuudelle upealle koiralle paljon onnea finaaliin ja toivotaan jännittävää kilpailua!

2. Fire of Phoenix ja Samuli Hiltunen

Odotuksena on, että Pipari parantaa suoristustaan edellisistä kierroksista. Sijoitusta ei ole tullut mietittyä, fakta on, että Piper on selkeä haastaja. Kaikki otetaan vastaan mitä on tarjolla ja samalla tietysti uskotaan omaan koiraan kuin vuoreen.

Kaikki ovat menneet kovaa, mutta oma suosikkini on Zefyros.

Zefyros, Fire of Phoenix ja Johnny Was.

3. Eijas Choice ja Aarne Hatakka

Takana pitkä, menestykäs ja historiallinen kausi. Derby on on edennyt suunnitelmien mukaan alkuerä ja välierä voitoilla, finaalissa koira sopivassa lähtökopissa joten odotukset ovat korkealla ja voittoa lähdetään hakemaan.

Kaikki finaaliin selviytyneet ovat todella kovia koiria mutta jos pitää yksi nostaa ylitse muiden niin se on Zefyros.

Kolmen kärki on seuraava: 1.Eijas Choice, 2. Zefyros, 3. Johnny Was.

4. Paso Doble ja Susanna Haurunen

Pääseminen finaaliin rikkonaisen kauden päätteksi on jo hienoa. Kisa on kova, mutta humppa on kondiksessa, eli voittamaan lähdetään.

Suosikkia on vaikee nimetä, pistetään Johnny Was.

4,5,3.

5. Zefyros ja Minna Turunen

Ainahan finaalit jännittää ja nyt oman mausteensa tuo lähteä mukaan noin nuoren koiran kanssa. Lähinnä toivoo että kaikki menisi nappiin ja voitosta päästäisiin taistelemaan reilusti ilman kolareita. Zefyros on palautunut hyvin ja leikkii siskonsa kanssa kuten ennenkin.

Pidän tällä hetkellä ykkössuosikkina Johnny Wasia.

Kristallipallo on hukassa joten en lähde veikkaamaan koko lähtöä. Johnny Was laittaa porukan koville ja jos Zefyros lähtee normaalisti muutkin saa tehdä tosissaan töitä. Sunnuntaina ollaan viisaampia.

6. Quickstep ja Jussi Loukola

Lyyli on nousukunnossa ja jos sisäratojen kovat avaajat ottavat hieman vauhtia pois toisiltaan ja Lyyli pääsee takasuoralle kärjen tuntumassa on tilanne hyvä. Silloin on kaikki mahdollista, koska loppuveto Lyylillä on ehkä porukan vahvin. Tuuria tarvitaan, mutta kaikki on kuitenkin vielä mahdollista.

Eijas Choice.

Jos kaikki saavat puhtaan juoksun niin Eijas Choice, Johnny Was ja Paso Doble. Jos edellä mainitut ruuhkautuvat alussa, voisi se myös olla Zefyros, Quickstep ja Eijas Choice.

Finnish Greyhound Derby 2009 6.9. klo 14

Vedonlyöntivihjeet ja kisaennakot Veikkaus-sivulta

Päivän finaalien kopit:

Finnish Greyhound Derby A-finaali
1. Johnny Was
2. Fire of Phoenix
3. Eijas Choice
4. Paso Doble
5. Zefyros
6. Quickstep

Finnish Greyhound Derby B-finaali
1. Chief Tail
2. Happy Feet
3. Boreas
4. Notos
5. Lil' Bit of Pixie
6. Spitfire

Finnparttia Sprint
1. Lynx POISSA tilalle Slim Shady
2. Capes' Lee
3. Capes' Thelma
4. Indian Squaw
5. Power Pilot
6. Silvereye

Nutrolin Trophy
1. Line Of Fire
2. Blue Henry
3. Ketchup Jet
4. Butterfly Queen
5. Mohican
6. Bobbie Burns

"Derby" Match Show ja Kiihdytyskilpailu Metsämäen raviradalla lauantaina 5.9.2009.Ilmoittautuminen alkaa klo.11.00 ja kehät klo.12.00
Osallistumismaksu: 7e
Lapsi & koira 5 e

Luokat:
Pennut 5-12kk Sari Salmi
Pienet koirat Mia Vallasvuo
Isot koirat Stina Jansson
Lapsi & koira

Match Show:n aikana on mahdollisuus osallistua Kiihdytyskisaan (sisältyy osallistumismaksuun) Matka 80m, sähköinen ajanotto, kilpailussa sovelletaan Roturace-luokkia( joita on 5). Jokaisessa luokassa 3 parasta palkitaan!!

Luokat:
- Minit, alle 40cm
- Midit, 40 - 53cm
- Maxit, 53 cm -> ,mutta alle 60 kg
- Jättirodut Luokka on roduille, joissa aikuiset painavat yli 60 kg
- Vinttikoirat

-Koiran täytyy olla vähintään 9kk ikäinen(jättiroduissa suosittelemme vähintään 10kk ikää).
-Koiran tulee olla terve ja Suomen kennelliiton virallisten rokotusmääräysten mukaisesti rokotettu.
-Muilta osin noudatetaan maa- ja metsätalousministeriön asetuksia koskien typistettyjen koirien osallistumisoikeutta koe- ja kilpailutoimintaan.
- Kiimainen narttu ei voi osallistua kilpailuun ja kiimaisen nartun tuominen kilpailualueelle on kiellettyä.

Juostava matka on 80 metrin suora.
Suoritus tapahtuu joko käsiviehettä ajaen tai omistaja voi kutsua/houkutella koiraansa maalialueelta
Kaikille koirille otetaan ajat; ajanotto alkaa kun koira ylittää lähtölinjan ja loppuu kun koira ylittää merkityn maalilinjan.
Mikäli koiralle ei saada aikaa minuutissa, koiran lähettäjä voi suorittaa 80 metrin juoksun, joka lasketaan suoritukseksi. Epäonnistuneen lähdön voi uusia kerran (jos koira esim. juoksee vain 10 m ja palaa lähtöalueelle).
Hyväksytty suoritus tulee suorittaa alle 1,5 minuutin.

Muistathan ottaa rokotustodistuksen mukaan!!!

Lisätiedot:
Matchshow Heidi Saarelma p. 045 1258 654
Kiihdytyskisa Hannu Niemi p. 040 520 0512

Tapahtuman järjestää: Turun Greyhound Klubi ja SJRT: n Turun aluetoimikunta

27.8.2009 Nuori haastaja Zefyros

Derby alkuerä päivän suuriimpiin menestyjiin kuului Nordic greyhoundsin kasvatit, kyselin hieman kasvattajan ja yhden Derbyn tämän hetken kuumimman nimen, Zefyroksen omistajan Minna Turusen kommentteja ennen välieriä.

Alkuerät takana ja omat koirat, sekä kasvatit, menivät todella lujaa, kerrotko hieman pentueen historiaa ja taustoja.
Alkuerät menivät tosiaan ennakko-odotuksia paremmmin. Mukana oli yhteensä viisi omaa koiraa ja viisi kasvattia. Kuudes kasvatti joutui jäämään pois. Omista jatkoon meni neljä ja kasvateista neljä. Nordic pentuja noista kaikista on yhteesä kuusi. Puolet ensimmäisestä, syksyllä 3v täyttävästä pentueestä ja toinen puoli juuri koejuoksunsa selvittäneistä junnuista. Eddie ja Pepin jälkeläiset ovat jo karvansa näyttäneet moneen kertaan, mutta Solve the Puzzle ja Pepin vasta 18kk pikkupoikien vauhti ja valmius on yllättänyt.Peppi eli Pepperseepearl on esikoiskilpurini, Vuoden narttu 2005 ja lukuisten klassikkokisoja sijoittuja. Peppi juoksi ykkösluokan aikoja kaikilta matkoilta 280metristä 785m. Tällä nartulla oli helppo aloittaa kasvatustoiminta. Pepin toinen pentue suunniteltiin täyttämään kasvattajan päiväunia sekä sukutaulun että fyysisten ominaisuuksien suhteen ja nyt voi todeta kaiken menneen nappiin. Pentueeseen syntyi 6 urosta ja 2 narttua. Uroksista kaikki ovat radalla, viisi starttaa normi lähdöissä ja yksi tulee ensimmäiseen ryhmäänsä lähiviikkoina. Narttuja ovat vaivanneet kiima ja oman tallin Indiania vakava loukkaantuminen, josta toipuminen ottaa aikaa. Uskon näkeväni molemmat tytötkin radalla viimeistään keväällä.

Zefyros kellotti alkuerien toiseksi kovimman ajan, koira on edelleen nuori, kuinka paljon uskot sen pystyvän vielä parantamaan?
Chester kavereitten kesken Sepe pystyy parantamaan jos kaikki menee hyvin. Chesterin ongelmat ovat olleet lähdössä ja niitä on hiottu Mastersin jälkeisellä tauolla. Jos lähtö onnistuu eikä lähdössä tölvitä kaveria normaalia enempää, uskon että aika parantuu, mutta miten paljon sitä en ala arvioimaan.

Sinun omistamasi koirat ovat vakio osallistujia finaaleissa, mikä on salaisuutesi? Kuinka paljon kisakaudella harjoitellaan suhteessa talvi kauteen?
Kuten kasvattini omistajat ainakin tietävät, minulla ei ole salaisuuksia. Jos joku kysyy niin vastaan. Jos pystyn auttamaan tai neuvomaan, niin teen sen. Suurin ero muihin voi olla ihan raaka työ. Laitan koirat, niiden ehdoilla, todella lujille talvikaudella. Keväällä hiotaan herkkyys ja ratakäytös ja sitten kisataan. Kisakaudella perustyötä ei enää juurikaan tehdä. Starttien välissä levätään,siis levätään ei oteta edes kevyesti.

Mitkä ovat Zefyroksen vahvuudet kisakoirana?
Chester jaksaa. Se on verraten röyhkeä ohitusten suhteen ja kuten koko pentueella, ajovietti on järkyttävän hyvä. Autossa Chester ottaa myös rennosti, yleisesti ottaen se on rauhallinen koira.

Zefyros on välierässä ennakkoon kovimmassa lähdössä, millaisia mietteitä ja miten kisaan valmistaudutaan?
Kisaan valmistaudutaan niinkuin kaikkiin muihinkin. Pidetään huoli että koira on auki ja paikat on kunnossa. Ruokaa sen verran reilusti, että jaksaa viikon levätä. Kipittelyä pihalla ja sunnuntaina Turkuun. Mitä lähdön kovuuteen tulee, kaikki lähdöt tässä vaiheessa ovat kovia. Suurin etu on se ettei Chester sitä tiedä :)

Oma veikkauksesi Derby finalisteista?
No tää on nyt ihan sika vaikeeta... hieman hatusta vedettynä:
Eijas Choise
Notos
Chief Tail
Zefyros
Paso Doble
Lil Bit of Pixie

Ja juu tuo on aavistuksen kotiinpäin :)

Haastatteli Largov

27.8.2009 Hallitseva mestari hiljensi epäilijät

Alkuerät takana ja Hugo pamautti illan nopiemman ajan. Mitkä mietteet kisasta?
Päällimmäisenä suunnaton helpotus, spekulaatiot siitä onko koira palautunut Irlannin matkasta saivat viimein lopun. Koirahan tuntui kyllä erittäin hyvältä jo muutama päivä reissun jälkeen joten kyllä yöt on nukuttu rauhallisin mielin. Myöskin koppi valinta osui kohdalleen joka oli yksi avain menestykseen, päästiin voimakkaiden sisäkopin koirien ulkopuolelle ja sitä kautta koira sai vapaan juoksulinjan. Hyvä tasapainoinen kokonaisuus, harvinaista herkkua Hugolle alkueräksi, koska alkuerät ovat koiralle usein olleet vaikeimmat ja yleensä se parantaa kilpailun edetessä suorituksiaan.

Kuka muu koira teki kovimman vaikutuksen sinuun alkuerissä?
No kyllä se oli Capes' Roy Batty jota pidän edelleen kovimpana haastajana Hugolle, koira oli melkoisissa vaikeuksissa ykköskaarteessa mutta kokosi itsensä mainiosti ja tuli loppusuoran sellaisella nopeudella jota harvoin näkee. Oli siellä monta muutakin vaikuttavaa suoritusta ja tuuli käy pohjoisesta ja leveällä rintamalla.

Millainen viikko ohjelma Hugolla on ennen välieriä?
Sama ohjelma mitä on läpi kesän vedetty: maanantaina 30min palauttava hölkkälenkki remmissä ja loppupäivä vapaana pihassa Hyrrän kanssa. Tiistaina lepoa pissalenkit, keskiviikkona vedot 3x250m lyhyillä palautuksilla, torstaina 30min palauttava hölkkälenkki ja loppupäivä vapaana pihassa, perjantai ja lauantai levätään. Myös Kepeätaipaleen Sanna Paasivirran maagiset sormet pääsevät hieromaan hugoa, päivä on vielä auki.

Onko tavoitteiden joukossa rikkoa Mr Moosen rataennätys?
Ilman muuta, viime vuonna siinä onnistuttiin kertaalleen juuri Derbyn finaalissa ja tänä vuonna ollaan kaksi kertaa päästy kymmenyksen päähän Mr Moosen rataennätyksistä ensin Turun 560m ja nyt Derbyn alkuerissä 495:llä. Täytyy muistaa että koira on juossut Turun 495m matkaa vasta kaksi kertaa koko urallaan joten hieman lisää oppia niin uusi rataennätys voisi olla mahdollinen. Koira lähestyy huippukuntoaan pikkuhiljaa joten luottavaisina ollaan, tietysti tavoite on voittaa kilpailu ja jos sen tekee huippuajalla niin se on vaan plussaa.

Haastatteli Largov

24.8.2009 Alkuerien tunnelmat

Alkueräpäivän onnistujia olivat ehdottamasti Nordic greyhounds pentueen Notos, Zefyros ja Boreas. Näistä nuorista kilpureista kuullaan vielä ja kaikki omaavat mahdollisuuden viedä koko potin. Toki kaiken nähnyt ja voittanut - legenda jo eläessään - Eijas Choice iski sellaisen ajan, että kyllä nuoret haastajat saavat ylittää kaikki odotukset, jos aikovat Derby valtikan Hugolta viedä. Paso Doble ja Chief Tail olivat myös hyvin vakuuttavia ja juoksivat hienoihin voittoihin. Lil¨bit ofPixie piti nuoren haastajansa Boreaksen takanaan, juosten myös kovan ajan. Lively Mumble vei nimiinsä ennakkoon "kuoleman eränä" pidetyn viimeisen Derby alkuerän.

Kaiken kaikkiaan alkuerä päivä oli onnistunut, muutama ennakkosuosikki tippui jatkosta ja jatkooon meni pari yllättäjää. Kaikissa alkuerissä mentiin todella kovaa, ja jokainen päivän voittajista voi viedä koko potin. Kuten ajoista näemme rata oli todella nopeassa ja hyvässä kunnossa. Välierien veikkaaminen tuleekin olemaan todella vaikeaa, joten annetaan tulosten sulautua mieliin pari päivää ja mietitään välieriä vasta sitten.

Largov

Alkueräpäivän tulokset kokonaisuudessaan löytyvät lähipäivinä tulospörssi sivulta, jossa myös linkit lähtövideoihin.

23.8.2009 Hallitsevan mestarin mietteitä

Otetaanko pari nopeaa ennakko kysymystä:

Millaisia haasteita alkuerässä on odotettavissa?
Alkuerä on kova testi heti alkuun, neljä sisäkopin koiraa joten ruuhkaa on tulossa kuka selviää siitä parhaiten läpi on vahvoilla, odotan kyllä Hugon jatkavan seuraavalle kierrokselle.

Miten paluu Irlannista on sujunut?
Ihan mukavasti koira on hyvä matkustaja eikä turhia stressaile, yksi harjoitus juoksu on juostu Hyvinkäällä ja se meni 28.44 (480m) joten ihan omalla tasollaan koira tuntuu olevan. Muutama veto viikolla Otalammella ja palauttavat lenkit päälle ihan normaalit rutiinit koiralle.

Hugon viimeisin kisa startti on greyhound racingin mekasta, kerro vähän muistoja Irlannin derbyn tunteista ennen h-hetkeä?
Todella mahtavaa olla mukana Suomen Derbyssä puolustamassa viime vuoden voittoa mutta samalla hieman haikeaa kun seuraa Irlannin Derbyn tuloksia ja jatkoon menijöitä siellä. Tunnelmat ja se median mukana olo joka meitä seurasi siellä oli jotain ainutlaatuista, kun kopittaa omaa koiraa koppiin ja tv-kamerat seuraavat perässä niin se ei ihan tavallista tälläiselle tavalliselle suomalaiselle harrastajalle ole. Muutenkin todella ystävällinen ilmapiiri joka meitä siellä ympäröi oli todella mukavaa, puitteet iltakisat valoineen ja runsas yleisö tekivät myös todella vaikutuksen. Mielenkiintoinen yhdistelmä tuttu asia jonka osaa mutta täysin uusi ympäristö jossa sitä toteuttaa, täytyy vaan todeta että kyllä se matkustaminen avartaa.

Kiitos , ja tsemppiä matkaan!!
Kiitos sitä tarvitaan!

Haastatteli Larkov (Lasse K.)

23.8.2009 Ennakkohaastattelu

Capes Roy Batty haastaa Eijas Choicen Derbyssä kovaan taisteluun.

Capes´ Roy Batty on nyt alkavan Derbyn yksi kovimmasta haastajista hallitsevalle mestarille Eijas Choicelle. Millaisilla mietteillä treenarit kisaan lähtevät?
Kisa tulee olemaan todella kova ja mielenkiintoinen. Capes Roy Battyn valmistautuminen kisaan on sujunut hyvin, mutta jo heti alkuerässä on vastassa maan parhaimmistoa. Turun 495 m tuntuu sopivan koiralle hyvin, tosin lähtöpaikka on kopista 2 tuttujen keskikoppien sijaan.

Möhis voitti Mastersin Turussa pari viikkoa sitten, miten Derbyyn valmistautuminen on edennyt sen jälkeen?
Masters-voiton jälkeen päästiin normaaliin treenirytmiin kiinni melko nopeasti. Muutama vetotreeni, vapaana juoksua ja lepoa sekä hierontaa on ollut ohjelmassa.

Treenareiden veikkaus Derby finaali kuusikoksi
Eijas Choice
Line of Fire
Lil Bit of Pixie
Jaguarseejunior
Johnny Was
Capes Roy Batty


Kysymyksiin vastaili Nina Lahdenpohja
Haastatteli Lasse

20.8.2009 Alkueräpäivän lähdöt

20.8.2009 Alkueräpäivänä juostaan 14 lähtöä, derby alkueriä on seitsemän, joista jokaisesta jatkoon menee voittajat, toiseksi tulleet ja neljä nopeinta kolmosta. Kisaennakot löytyvät kisaennakot sivulta.
Käsiohjelma (pdf)

6.8.2009 Viime vuoden Derby voittajan mietteitä

Hei, Aluksi onnittelut Top Racen ja Suomen Mestaruuden voitoista loisto ajoilla! Hugo alkaa olemaan voittamaton taalla pohjoisessa! Tassa muutama kysymys kisa kauden keskella.


Miten Hugon loppukausi meni treenarin mielesta, varmasti unohtumattoman Derby voiton jalkeen?

Derby voitto rataennätys ajalla oli tietysti kauden koho kohta josta riittää varmasti kerrottavaa vielä lapsen lapsillekkin aikanaan. Loppu kausi oli hieman kaksi jakoinen, valmistautuminen 2008 SM-kilpailuihin epäonnistui ja seurauksena karsiutuminen alkuerissä harmitti kovasti. Siitä sisuuntuneena keskityttiin kovasti loppukauteen ja tuloksena kaksi rataennätystä lisää Haukiputaalta sekä Turku Classic voitto joten tyytyväinen täytyy olla kauteen 2008 kokonaisuudessaan.

Nyt jatkoa tuli SM- voitolla, jos tana kesana tulee viela Derby titteli, on Hugo nousemassa, ehka kaikkien aikojen kovimmaksi koiraksi Suomessa.. Milta se treenarin korvaan kuulostaa?

No hyvältähän se kuullostaisi mutta mennään nyt viikko kerrallaan, tietysti seuraava iso tavoite on Derby ja sen voittaminen. Ulkomailtakin on suuntautunut kiinnostusta koiraa kohtaan katsotaan mitä se tuo tullessaan.

Poikkesiko talven treenit edellisesta vuodesta, vai luotitiko hyvin toimineeseen ohjelmaan?

Monipuolinen liikunta on meidän juttu ja samoilla metodeilla mentiin lisänä tua hankkimani Pawtrekker jolla lenkkeiltiin pari kertaa viikossa talvella ja keväällä. Voimaa on tullut lisää ja lähtöön terävyyttä sekä varmuutta.

Taman kesan Derby juostaan Turussa, onko silla vaikutusta valmistautumiseen?

Rata on erittäin sopiva koiralle joten sen suhteen ei ole paineita, pienen lisä jännityksen tua se että koira ei ole juossut aikaisemmin tuota Derbyn kilpailumatkaa (495m) eikä siis lähtenyt niistä kopeista. Tämä täytyy ottaa huomioon valmistautumisessa.

Ketka ovat talla hetkella Hugon kovimmat haastajat sinun mielestasi?

Kausi on nyt puolivälissä ja todella nopeita uusia koiria on tulossa/tullut radoille. Näistä uusista löytyy varmasti kovaa haastetta: Capes' Roy Batty,Kaikias,Zefyros ja Super Snoop Dogg. Vanhoista tekijöistä Franks Leader,Blue Henry,Lil'Bit Of Pixie ja tietysti Stainless Steve.

Lopuksi veikkaus derby finaalisteiksi 2009?

Tämä on kyllä tosi vaikea mutta lähdetään tuollaisella rivillä liikkeelle:
-Jonny Was
-Stainless Steve
-Capes' Roy Batty
-Lil'Bit Of Pixie
-Franks Leader
-Eijas Choice

Eijas Choice tekee parhaillaan suomalaista greyhound racing historiaa ja valmistautuu Irlannin Derbyn alkueriin Irlannissa. Onnea matkaan Hugolle!
Hugosta juttuaIltalehdessä »

Haastatteli Lasse Kukkonen.

Finnish Greyhound Derby 2009 juostaan Turun Metsämäen Greyhoundstadionilla 23.8. - 6.9.2009.
23.8. Alkuerät
30.8. Välierät
6.9. Finaalit

Uutiset 2008

9.7.2008 Välierät juostu ja finaalikoirat selvillä

Välierät juostiin sateisessa säässä. Jännitys jatkuu ja lauantaina päästään juhlimaat kautta aikain ensimmäistä Suomen Derby voittajaa! Tervetuloa kisoihin!
Välieräpäivän tulokset kokonaisuudessaan löytyvät tulospörssi sivulta, jossa myös linkit lähtövideoihin.

5.7.2008 Ennakkosuosikit jatkoon

Derby-viikko korkattiin vaihtelevassa säässä: välillä satoi vettä ja välillä paistoi aurinko. Ennakkosuosikit pitivät pintansa ja selvittivät tien välieriin helposti. Tulokset kokonaisuudessaan löytyvät tulospörssi sivulta, jossa myös linkit lähtövideoihin.

Lue myös alkuerin jälkipelit kisaennakot -sivulta!

Kilpailuttajille tiedoksi
Kilpailukutsusta poiketen Lucky Loser kilpailu juostaan, vaikka osallistujamäärä ei täytät alkuperäistä Lucky Loser-kilpailu vaatimusta. Ilmoittautuminen keskitetysti sunnuntaina 6.7. klo 20 - 22 GRL:n ilmonumeroon.

3.7.2008 Muutama päivä Derbyyn

» Lähdöt 5.7 (pdf)
» Kuuntele Radio Megassa pyörivä Derby-mainos (mp3)

1.7.2008 Derby lähestyy

Jännitystä alkaa olla ilmassa. Derbyyn ilmottautui yhteensä 29 koiraa. Tämä tarkoittaa sitä, että lauantaina 5.7. juostaan viisi alkuerälähtöä, joista tiistain välieriin menee jokaisesta alkuerästä kolme parasta sekä kolme nopeina neloseksi sijoittunutta koiraa. Koirat jaetaan lähtöihin nyt esillä olevan rankingin perusteella. Jos on kysyttävää, kilpailunjohtajille Antti Kokko p. 040 591 7829 tai Lasse Kukkonen 040 724 0093, voi soittaa.

Kaikkiaan lauantain kisoihin on ilmoittaunut 61 koiraa. Lauantaina juostaan myös Fortunate Son vetaraani kilpailun alkuerät sekä sijoituslähtöjä.

Tsekkaa myös kisaennakot!

Tervetuloa Virpiniemeen. Paras koira voittakoon!

17.6.2008 Derby tuotteet

Mainiot Derbypaidat ja lippis ovat rantautuneet. Tuotteet kannattaa varata etukäteen, jotta saat varmasti oman. "Vapaa kappaleita" on myös kahviossa myynnissä. Sitovat tilaukset tilaukset(ät)fgd.fi osoitteeseen. Tuotteiden lunastus kahviosta.

T-paita, koot S-XL 12€Tyttöpaita, tiukka malli, koot S-X 12€Lippis 12€


17.6.2008 Derby finaali Veikkauksen vedonlyönnissä

Derby finaali on Veikkauksen Supertripla-pelikohteena. Siinä pelataan kilpailun kolmesta parhaasta oikeassa järjestyksessä. Pelin pienin panos on 0,20-1,00 euroa. Veikata voi Veikkauksen vedonlyöntipisteissä.

17.5.2008 Derby tuotteet

Derby tuotteet, monenlaiset paidat jne. hienoilla sivustolta tutuilla "Vauhti" kuvilla ja Derby logolla tulevat pian näytille sivustolle. Tuotteita tilataan pääasiassa etukäteistilausten perusteella, joten kannattaa pysyä maisemissa jotta saat omasi!

17.5.2008 Veikkaa Derby voittajaa!

NikeVeikkaa derby voittajaa! Lähetä veikkauksesi sähköpostilla osoitteeseen kilpailu(ät)fgd.fi 30.6 mennessä. Oikein vastanneiden kesken arvotaan hieno NikeTorque SI Men's Watch, arvo 112$.

Kilpailu on sulkeutunut!


24.2.2008 Sivusto avattu

Sivusto on avattu ja kilpailusäännöt julkistettu.